Postup přípravy receptu Kuře s rýží a hráškem:
Postup
Do mixéru dejte cibuli, česnek, pažitku, tymián, celer a 4 lžíce vody. Rozmixujte vše do hladka.
Nebo nasekejte jemně cibuli a celer a pak je v hmoždíři rozdrťte s česnekem a bylinkami za postupného přilévání vody. Přendejte vše do pánve a dejte stranou.
Dejte do mixéru pokrájený kokos a kokosové mléko a rozmixujte je v husté mléko. Bude-li třeba, přilijte trochu vody. Mléko přidejte ke směsi cibule a celeru. Vmíchejte hrášek a chilli. Na mírném plameni povařte 15 minut, osolte a opepřete.
Do hrnce dejte olej a cukr a na středním plameni vařte, dokud nezačne cukr karamelizovat. Vložte porce kuřete a smažte 15-20 minut za častého otáčení, dokud po celém povrchu nezhnědnou.
Přidejte kokosovou směs, rýži a zbývající vodu. Uveďte do varu, pak stáhněte plamen, přikryjte hrnec pokličkou a vařte 20 minut, aby kuře a rýže změkly a tekutina se vstřebala. Ozdobte listy.