Použité suroviny receptu Kuře s vejci na misce rýže:
3 hrnky rýže
| 3,5 hrnku vody
| 200 g kuřecích prsou
| 4 vejce
| 1 cibule
| 1/2 hrnku mraženého hrášku
| 1 mladá cibule
| Omáčka:
| 1,5 hrnku vody
| 4 lžičky sojové omáčky
| 4 lžičky mirinu
| japonský pepř
| l
Postup přípravy receptu Kuře s vejci na misce rýže:
Rýži uvaříme (pokud možno v rýžovaru) doměkka. V pánci rozmícháme vodu se sójovou omáčkou a mirinem a opepříme. Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, cibuli na kolečka, mladou cibulku na plátky. Vše vložíme do omáčky včetně mraženého hrášku a vaříme, až maso změkne. Pak rozložíme na čtyři díly. Každý díl dáme do pánve, zalijeme jedním vejcem a necháme srazit. Takto vytvořenou omeletu posadíme na misku s rýží a podáváme. Na dochucení použijeme japonský pepř.
Fotky receptu Kuře s vejci na misce rýže:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!