Postup přípravy receptu Kuře s žampiónovou nádivkou:
Kuře očistíme, omyjeme a osušíme, potom je potřeme zvenku i zevnitř česnekem utřeným jemně se solí. Břišní dutinu vyplníme nádivkou, sešijeme nebo spíchneme. Naplněné kuře položíme na pekáč prsíčky dolu, podlijeme a dáme do prudce rozehřáté trouby. Po 10 minutách podlijeme olejem a zádička opečeme dozlatova. Kuře obrátíme, na prsíčka položíme plátky slaniny a za častého polévání šťávou dopečeme. Hotové kuře vyjmeme, šťávu ještě povaříme, a je-li třeba přecedíme. Nádivka: očištěné a na plátky nakrájené houby podusíme na 1 lžíci másla 20 minut. Druhou lžíci másla rozetřeme se solí a žloutkem. Přidáme rohlíky navlhčené v mléce a vymačkané dušené houby, nasekanou petrželovou nať, pepř a nakonec sníh z bílku. Nádivkou kuře nepřeplňujeme, protože během pečení nabyde.