Postup přípravy receptu Kuře se čtyřiceti stroužky česneku :
1. Kuře omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Do pekáče dáme trochu oleje, část bylinek a několik stroužků česneku. Zbytek bylinek, pepř, sůl a česnek dáme dovniř, okolo kuřete a navrch. Pak vše zakapeme vínem, vermutem a šťávou z jednoho citrónu. Škrabkou oškrabeme z citrónu tenoulinkou horní vrstvu kůry, nakrájíme ji na tenké proužky a položíme je navrch kuřete.
2. Nyní pekáč uzavřeme poklicí. Dáme do trouby roztopené na 200°C, přibližně na 1 1/2 hodiny.
3. Poté neseme na stůl, kde kuře posypeme čerstvou nasekanou petrželkou. K tomu podáváme orestovaný chléb, který na poslední chvíli šoupneme do trouby. Na chléb si vymačkáme ze slupek změklý česnek, osolíme a k tomu to báječné kuře.