Použité suroviny receptu Kuře se šípky a medem v římském hrnci:
1 lžíce mořské soli
| 2 lžíce sušených šípků bez semínek
| špetka nového koření
| 1600 g kuře
| 3 lžíce medu
| trocha vařící vody
Postup přípravy receptu Kuře se šípky a medem v římském hrnci:
Namočte římský hrnec podle návodu. V misce smíchejte sůl, šípky a nové koření. Touto směsí potřete kuře uvnitř i zvenčí, dejte je do římského hrnce a pokapejte medem.
Zakryjte pokličkou a vložte do středu trouby.
Troubu zapnete na 225 st. C a pečte ca. 1½ hodiny. Během pečení potírejte kuře vypečenou šťávou. Pokud má kuře tendenci se připalovat, podlijte troškou vařící vody.
Fotky receptu Kuře se šípky a medem v římském hrnci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!