Vložil: | Veronine |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuře se skořicí:
1 kuře
| sůl, pepř
| 100 g másla
| 2 červené cibule, nakrájené
| 125 ml kuřecí nebo zeleninový vývar
| 2 stroužky česneku, nadrobno nakrájený
| 8 rajčat, oloupaných, nakrájených
| 250 ml bílého vína
| 1 lžíce rajského protlaku
| 250 g petrželka nasekaná
| 500 g tagliatelle
| 30 ml (2 lžíce) parmezánu, nastrouhaný nadrobno
| 5-10 ml (1-2 lžíce) mleté skořice
Postup přípravy receptu Kuře se skořicí:
Kuře naporcujeme, osolíme a opepříme. V ohnivzdorné míse nebo pánvi rozehřejeme máslo, dáme kuře a osmažíme ho ze všech stran do hněda. Mísu sundáme z ohně, na kuře dáme cibuli a zalijeme vývarem. Mísu přiklopíme a pečeme v troubě předehřáté na 200°C, 45-60 minut. Mezitím uvaříme omáčku: česnek,rajčata a víno dáme do pánve a přivedeme k varu. Vmícháme rajský protlak. Osolíme, opepříme. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Přidáme petrželku a promícháme. Do hrnce s osolenou vařicí vodou dáme těstoviny a vaříme 10-12 minut. Po scezení je dáme na teplý talíř. Promícháme s polovinou sýra. Hotové kuře položíme na těstoviny a posypeme ho skořicí. Zalijeme šťávou a zasypeme sýrem.
Fotky receptu Kuře se skořicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!