Postup přípravy receptu Kuře se šunkou a houbami:
Kuře omyjeme, naporcujeme a osolíme. Pak rozpálíme tuk ve velkém hrnci nebo na větší pánvi a porce kuřete na něm ze všech stran krátce orestujeme. Pak podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit. Na rozpáleném tuku v jiném hrnci osmažíme drobně nakrájenou šunku, cibuli a česnek, přidáme na nudličky nakrájenou papriku a na plátky nakrájené žampióny a když vše trochu změkne, přidáme ještě petrželovou nať a tymián. Hotovou směs pak přidáme ke kuřeti, přiklopíme a dusíme dál, dokud maso nebude měkké. Pak maso vytáhneme a do šťávy vmícháme žloutky ušlehané se lžící vody. Šťávu i s vajíčky zahřejeme těsně před var, aby vejce ztuhla a pak touto omáčkou přeléváme při podávání porce kuřete, Podávat můžeme s opékanými bramborami nebo s rýží.