Postup přípravy receptu Kuře se zelenými bylinkami:
Z kuřete stáhneme kůži, omyjeme je, osušíme a rozdělíme na 4 kousky, které vložíme do kastrolu. Přilijeme tolik vařící osolené vody, aby vyplnila 2/3 nádoby. Osolíme, omastíme 1 lžící tuku a vaříme při utajeném varu, dokud kuře není měkké. Mezitím si připravíme pochutiny. Všechnu tekutinu slijeme a uschováme pro pozdější použití.
Uvařené kuře osušíme. V pánvi rozpálíme zbývající tuk a kuře do něho vložíme spolu s bylinkami a kořením. Opékáme mírně 10 minut (maso nemá zhnědnout). Pak přikryjeme a pokračujeme na mírném žáru asi 15 minut. Přidáme šlehaný jogurt a vývar z kuřete a dusíme, dokud se štáva neodpaří na 3 nebo 4 lžíce. Občas pokrm zamícháme.