Vložil: | delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuře tandúri:
4 kuřecí čtvrtky
| 1 lžíce pálivé papriky
| 1 lžíce citronové šťávy
| lžíce citronové šťávy
| máslo na potírání rozmíchané s ½ lžičky garam masala
| Na marinádu:
| 200 g bílého jogurtu
| kousek čerstvého zázvoru, oloupaného
| 4 stroužky česneku
| 1 lžička pálivé papriky
| sůl na dochucení
| 2 lžíce citronové šťávy
| 1/2 lžičky koření garam masala
| 2 lžíce rostlinného oleje
| K podávání:
| chlebové placky, cibule a skrojky citronu
Postup přípravy receptu Kuře tandúri:
Kuře stáhněte z kůže a do masa udělejte mělké zářezy. Potřete paprikou promíchanou s citronovou šťávou a solí a dejte na půl hodiny odpočívat do chladničky. Cedník vyložte čistou utěrkou, vlijte jogurt, zabalte, zatižte a nechte z jogurtu vykapat syrovátku.
Zázvor a česnek prolisujte a promíchejte s paprikou, solí, citronovou šťávou, kořením a olejem. Vmíchejte do odkapaného jogurtu a vzniklou pastou potřete kousky kuřete. Uložte nejméně na tři hodiny do chladničky.
Kuře i s marinádou pečte 20 až 25 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Kuře tandúri je poměrně ‚suché‘, takže ho potřete okořeněným máslem a pečte ještě asi pět minut. Podávejte s cibulí, plackami a případně plátky citronu.
Fotky receptu Kuře tandúri:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!