Vložil: | Martinna14 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 100 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuře v čočkové omáčce:
2 stroužky česneku, rozdrcené
| po 1 lžíci mletého kmínu, koriandru a papriky
| 2 lžíce olivového oleje
| 8 kuřecích spodních stehýnek bez kosti
| 1 velká cibule, pokrájená najemno
| 50 g červené čočky
| 1 konzerva (400 g) sekaných rajčat
| 1 lžíce kečupu
| 700 ml kuřecího vývaru
| 200 g celých sušených meruněk
| 1 svitek skořice
Postup přípravy receptu Kuře v čočkové omáčce:
1. OKOŘEŇTE KUŘE
Předehřejte troubu na 180°C. Smíchejte česnek s kořením a lžící olivového oleje. Vzniklou směsí důkladně ze všech stran potřete kuřecí maso.
2. ORESTUJTE HO
Rozehřejte hrnec, který můžete dát i do trouby, a asi pět minut v něm z obou stran restujte kuřecí maso. Vyjměte a dejte stranou. Zmírněte plamen, přilijte zbylý olej a pět minut na něm opékejte cibuli, aby změkla.
3. VŠECHNO DŮKLADNĚ PODUSTE
Přidejte čočku, rajčata, kečup i meruňky spařené podle návodu na obalu, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Navrch položte kuřecí stehýnka (přidejte i případnou vypečenou šťávu) a skořici. Přiklopte, dejte do trouby a duste asi hodinu a půl, dokud maso není měkké a omáčka hustá.
Podávejte s kuskusem a salátem z rajčat a okurek nebo s jednoduchým listovým salátem.
Fotky receptu Kuře v čočkové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!