Postup přípravy receptu Kuře v kari rýži:
Kuře umyjte, rozdělte na 4 kusy. Dejte vařit do 1l vody, do které jste dali 1 lž. soli a zrnka pepře. Oloupejte 1 cibuli, nakrájejte na čtvrtky a přidejte ke kuřeti. Vařte 30 minut. Kuře vyjměte, stáhněte kůži, vykostěte a maso nakrájejte na malé kousky. Oloupejte druhou cibuli a nakrájejte ji na kostičky. Oloupejte jablko, odstraňte jadřinec a nakrájejte rovněž na kostičky. Rozpalte olej a poduste jablka a cibuli do sklovita. Přimíchejte kari s rajčatovým protlakem. Přidejte rýži, zamíchejte. Doplňte 1/2 l proceděného vývaru. Nechte 20 minut vařit mírným varem. Paprikové lusky rozkrojte na polovinu, vyjměte jádra, umyjte, nakrájejte na proužky. Přidejte do rýže, přimíchejte maso. Povařte 10 minut. Vhodná příloha čerstvý rajčatový salát.