Použité suroviny receptu Kuře v rajské omáčce se smetanou:
1300 g kuře
| sůl
| pepř
| na ozdobu petrželka
| omáčka
| 4 lžíce rajského protlaku
| 1 cibule velká
| 1 citron
| 1 lžíce sladké papriky
| 250 ml zakys. smetany
| 3 str. česneku
| 2 lžíce másla
| 2 lžíce hladké mouky
| 250 ml vývaru z masa
Postup přípravy receptu Kuře v rajské omáčce se smetanou:
Kuře rozporcujeme, osolíme i opepříme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno.
Porce kuřete opečeme na rozehřátém másle ze všech stran. Do výpeku dáme orestovat česnek i cibuli. Poté vmícháme protlak, papriku, mouku a vše krátce osmahneme. Za stálého míchání přilijeme masový vývar.
Do omáčky vmícháme citronovou kůru /kus vcelku/ a vložíme kuře. Zakryjeme poklicí a dusíme asi 45 minut. Měkké maso i citronovou kůru z omáčky vyjmeme.
Kysanou smetanu rozmícháme s 5 lžícemi omáčky a poté ji vmícháme do zbylé omáčky a prohřejeme a nevaříme.
Kuře přelijeme omáčkou a ozdobíme petrželkou.