Použité suroviny receptu Kuře v rendlíku na jablkách:
80 g másla nebo tuku pokojové teploty
| 3 středně velká jablka
| 3 cibule
| cca 600 g syrového kuřecího masa bez kostí
| dle chuti: sůl a pepř
| 300 g sýru typu ementál
| 150 g čedaru
| 50 g strouhanky
| 1/2 lžičky tymiánu
| 2 lžíce brandy nebo slivovice
Postup přípravy receptu Kuře v rendlíku na jablkách:
Hlubší rendlík (ohnivzdornou mísu) slabě vymažeme máslem. Na zbylém másle podusíme na pánvi oloupané plátky jablek a cibule. Cibulí s jablky vyložíme rendlík a na ně rozložíme ochucené maso, nakrájené na jednotlivé porce. Přikryjeme sýrem smíchaným se strouhankou a tymiánem. Povrch pokapeme lihovinou. V předehřáté troubě pečeme cca 30 minut. Povrch má být zlatavě hnědý.
Fotky receptu Kuře v rendlíku na jablkách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!