Vložil: | Hankca |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuře v zeleném kari :
1 kuřecí prso (cca 300 gramů
| 4 lžíce kokosového mléka
| 3 lžíce zelené kari pasty
| 3 lžíce palmového cukru (lze nahradit třtinovým),
| 3 lžíce rybí omáčky,
| 1 malá sklenka lístků bazalky
| 3 lžíce sladké thajské chilli omáčky (lze nahradit světlou sojovou omáčkou do které rozmícháme lžičku cukru),
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Kuře v zeleném kari :
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Polovinu bazalky promícháme se sladkou chilli omáčkou. Ve woku rozpálíme sklenku oleje, vhodíme bazalku a smažíme asi půl minuty (pozor hodně prská na začátku). Vyndáme na papírový ubrousek. Do čistého woku nalijeme kokosové mléko, ohřejeme na středním plameni a pečlivě promícháme s kari pastou. Přidáme kuře a smažíme průběžně míchajíce. Až kuře začne měnit barvu přidáme cukr a rybí omáčku. Mícháme dokud kuře není úplně usmažené (barva bílá), přidáme zbytek bazalky a posmažíme ještě čtvrt minuty. Jídlo přendáme na talíř a posypeme osmaženou bazalkou.
Fotky receptu Kuře v zeleném kari :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!