4 porce kuřete
| kousek mrkve, celeru, petržele a cibule
| sůl
| 40 g másla
| 50 g hladké mouky
| 200 ml smetany
| 2 vejce natvrdo
| pažitka
| citronová šťáva
| sůl
Postup přípravy receptu Kuře ve vaječné omáčce:
Očištěné porce kuřete vložíme do 400 ml vařící osolené vody a vaříme na malém plaménku. Po chvilce přidáme očištěnou zeleninu a vaříme dále, až maso změkne. Vařené porce kuřete vyjmeme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vlažným vývarem z kuřete, metličkou rozšleháme a za častého míchání dobře provaříme. Přilijeme smetanu, omáčku procedíme na porce kuřete, ochutíme citronovou šťávou a solí, vmícháme hrubě nastrouhaná vejce a pokrájenou pažitku a prohřejeme.
Fotky receptu Kuře ve vaječné omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!