Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 23.02. 2025
Dnes má svátek Svatopluk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuře Vindaloo aneb pořádnej indickej vypalovák

fotka Kuře Vindaloo aneb pořádnej indickej vypalovák
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 65 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Kuře Vindaloo aneb pořádnej indickej vypalovák:

300 g kuřecího masa  | 0,5-1 lžíce koření Tandori  | 2-5 ks chilli papriček  | půl lžičky černého pepře  | čtvrt lžičky hořčičného semínka nebo stejné množství hořčice  | čtvrt lžičky kmínu  | půl lžičky hřebíčku  | lžička skořice  | půl lžičky kardamonu  | 2 lžičky zázvoru  | 6 naplátkovaných stroužků česneku  | 1 deci mléka  | 10 kusů kešu  | 15 kusů hrozinek  | 2 rajčata  | 3 cibule  | lžička sekaného koriandru  | půl lžíce citronové šťávy nebo vinného octa

Postup přípravy receptu Kuře Vindaloo aneb pořádnej indickej vypalovák:

Kuřecí prsa pokrájená na 3 cm kostky necháme 30 minut marinovat v soli a směsi Tandori. Chilli papričky nasucho opražíme a rozdrtíme. Smícháme s černým pepřem, hořčičným semínkem případně stejným množství hořčice, kmínem, hřebíčky,skořicí a kardamonem. Přidáme maličko vody, vznikne nám tzv. směs Masala. Veškeré koření je v mleté či drcené formě. Rozinky a kešu, které si necháme předem na pár hodin namočené v trošce mléka, rozmixujeme na kaši a dáme stranou. Cibuli pokrájíme na jemné plátky, rajčata na kostičky. Ve woku rozehřejeme olej. Cibulku osmahneme dohněda, přidáme česnek, zázvor a minutku posmažíme. Nyní přidáme masala pastu a též asi půl minutky koření restujeme. Přidáme rajčata a po 2 min. přidáme marinované kuře. Necháme kuře pěkně obalit v masale. Přidáme půl šálku vody, sůl dle chuti a vaříme přikryté na mírném ohni dokud není kuře měkké. Přidáme kešu-rozinkovou pastu, stáhneme z ohně a přidáme nasekaný koriandr. Pro zvýraznění chuti je vhodné přidat trochu vinného octa (asi 1/2 lžice) či stejné množství citronové šťávy.

Konzumovat lze hned po uvaření, avšak lepší zážitek je z pokrmu den uleželého. Jako příloha se hodí rýže nebo indické placky. Já preferuji indickou smaženou rýži, jejíž recept jsem též zveřejnil (Smažená rýže s hráškem a cibulí). Musím říci, že i v Indii se Vindaloo připravuje různými způsoby a proto neexistuje něco jako zaručeně pravá varianta. Tento recept, získaný z jakýchsi cizojazyčných stránek věnovaných indické kuchyni mi připadal dost exkluzivní a musím řící, že i exkluzivně chutná. Sám si jej připravuji alespoň 1x v měsíci :o).

Ještě takový tip. Moc dobré je dát spolu s masem asi 5 brambor střední velikosti překrojených podélně a pokrájených na asi 4-5 mm plátky. Je ale třeba dát více vody, aby se brambory dobře provařily. Konzistence jídla by měla bý hustší, takže přebytečnou vodu je dobré nechat posléze vyvařit.


Fotky receptu Kuře Vindaloo aneb pořádnej indickej vypalovák:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kuře Vindaloo aneb pořádnej indickej
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles