Použité suroviny receptu Kuře z provensálskými bylinkami a vínem:
1300 g kuře
| 3 lžíce oliv. oleje
| pepř
| sůl
| omáčka
| 125 ml bílého vína
| 1/2 lžičky tymiánu
| 1/2 lžičky estragonu
| 8 cherry rajčat
| 8 jarních cibulek
| 1/2 lžičky rozmarýnu
| 125 ml vody
| 120 ml oliv plněných papričkou
| 4 str. česneku
| šafrán
| 2 bobkové listy
Postup přípravy receptu Kuře z provensálskými bylinkami a vínem:
8 dílků kuřete a opečeme na rozehřátém oleji dozlatova.
Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno, cibulky rozpůlíme. Olivy necháme okapat a podélně je přepůlíme. Rajčata nakrájíme na čtvrtky. Všechno smícháme s bylinkami, kořením, vínem i vodou.
Omáčka přidáme k masu a na středním plameni, přikryté poklicí, dusíme asi 45 minut. Nakonec kuře ochutíme solí a pepřem.
Fotky receptu Kuře z provensálskými bylinkami a vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!