1 ks kuře
| 200 g nivy
| 2 lžíce drceného rozmarýnu
| 1 lžíce křenu
| 4 lžíce bílého vína
| 120 g másla
| hlávkový salát na ozdobu
Postup přípravy receptu Kuře žiguli:
Kuře rozpůlíme a obalíme ve strouhané nivě. Pokud sýr opadává, tak kuře položíme do pekáče a nivu na něj nasypeme. Pak přidáme rozmarýn a poklademe plátky másla. Lehce podlijeme a v rozehřáté troubě upečeme. Když je kuře hotové vmícháme do šťávy křen a bílé víno a necháme ještě přejít varem. Kuře nesolíme protože dost slanosti získá od nivy. Jednotlivé porce kuřete položíme na salátové listy a podáváme s hranolky nebo vařenými bramborami.
Fotky receptu Kuře žiguli:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!