1kuře naložíme na dvě hodiny do marinády z těchto přísad:
| 1/4 l jogurtu
| 1 lžíce jemně nasekané cibule
| 1/2 lžičky jemně nakrájeného máčeného zázvoru nebo špetku mletého
| 2 nakrájené stroužky česneku
| 1 lžíce mletého koriandru
| 1/2 lžičky mleté kurkumy
| špetka mletého pepře
| 1/2 lžičky máku
| 1/2 lžičky drcených mandlí
| Na opékání:
| 2 lžíce oleje
| 1 ks cibule
| 2 stroužky česneku
| hřebíček
| kardamon
| skořice
Postup přípravy receptu Kuřecí birjání :
Na tuku dozlatova osmahneme jednu jemně nakrájenou cibuli a dva stroužky česneku, šest hřebíčků, šest kardamonových zrnek a kousek celé skořice. Přidáme rozkrájené kuře i s marinádou a dusíme, dokud není maso měkké.
Uvaříme sypkou rýži a do většího hrnce klademe na sebe vždy vrstvu masa se šťávou a vrstvu rýže tak, aby navrchu vyla vrstva rýže. Utěsníme pokličkou a v troubě ještě krátce zapečeme.
Fotky receptu Kuřecí birjání :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!