Postup přípravy receptu Kuřecí čína podle zahrádkářky:
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, pokapeme sójovou omáčkou, přidáme škrobovou moučku a vejce, důkladně promícháme a necháme asi 2 hodiny odležet. Mezitím nakrájíme pórek na kolečka, zelí na kostičky, červenou papriku na nudličky, žampiony a česnek na plátky. Zelí povaříme asi pět minut ve vroucí vodě, slijeme a propláchneme. Pak v pánvi rozpálíme olej, po částech vkládáme maso a oddělujeme ho, aby se neslepovalo. Přidáme žampiony, také je lehce osmahneme, poté papriky, pórek, zelí a česnek. Chvíli smažíme za stálého promíchávání. Pak vše zalijeme svařenou zálivkou, asi 2 minuty podusíme a zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody. Kuřecí čínu podáváme s rýží.