Použité suroviny receptu Kuřecí čtvrtky špikované slaninou s jablkovým zelím a chlupáči :
4 kuřecí čtvrtky
| 300 g anglické slaniny (nebo špeku)
| sádlo nebo olej
| sůl
| kmín
| 1 kg brambor
| 1 vajíčko
| 200 g polohrubé mouky
| strouhanku
| hlávkové zelí
| mrkev
| cibuli
| jablko
| cukr krystal
| ocet
| nové koření
| bobkový list
Postup přípravy receptu Kuřecí čtvrtky špikované slaninou s jablkovým zelím a chlupáči :
Tento recept je malinko náročnější na čas, pokud chcete mít jídlo přesně s těmi přílohami, které navrhujeme. Samozřejmě můžeme podávat špikované čtvrtky i s rýží nebo bramborem, ale také jen třeba s chlebem a hořčicí. Nicméně, pokud si vše dobře nachystáme, bude vše hotovo jakmile se čtvrtky dopečou.
Anglickou slaninu (nebo špek) nakrájíme na plátky asi 5 mm silné, široké 2 cm a dlouhé asi 3-4 cm. Čtvrtky nařízneme na 3 místech - 2 x okolo stehenní kosti (nůž veďte co nejblíže kosti) a třetí kapsu na špek si uděláme na horní části čtvrtky - zase co nejblíže té velké ploché kosti. Do kapes nacpeme (někdy to chce trochu přitlačit) plátky slaniny.
Fotky receptu Kuřecí čtvrtky špikované slaninou s jablkovým zelím a chlupáči :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!