Použité suroviny receptu Kuřecí filety v rajské omáčce :
4 filety z drůbežího masa
| sůl
| pepř
| svazek šalvěje
| 12 plátků slaniny
| 3 cibule
| 1 stroužek česneku
| 2 lžíce olivového oleje
| 850 ml rajčata krájená Valfrutta
| 1 lžička tymiánu
| 1 zeleninový bujón v kostce
| 100 g gouda - strouhaná
Postup přípravy receptu Kuřecí filety v rajské omáčce :
Kuřecí maso opláchneme a jen mírně osolíme a opepříme. Opereme a osušíme šalvěj a lístky otrháme. Filety obložíme vždy několika lístky šalvěje a ovineme 2 až 3 plátky anglické slaniny.
Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na větší kostky, česnek buď prolisujeme nebo nasekáme nadrobno.
V pánvi rozpálíme olej, kuřecí filety na něm za stálého obracení opečeme a vyjmeme. V horkém výpeku pak dusíme cibuli a česnek až zesklovatí.
Rajská jablíčka necháme na sítu okapat a nahrubo je nakrájíme. Potom je spolu se sušeným tymiánem přidáme k cibuli a krátce podusíme. Omáčku ochutíme solí, pepřem a rozdrobenou kostkou zeleninového vývaru. Do ohnivzdorné nákypové formy nalijeme omáčku, vložíme do ní filety a posypeme sýrem. V předehřáte troubě (200°C) je zhruba 30 minut přikryté pečeme. Filety podáváme na stůl posypané zbytkem šalvěje a pepřem.
Fotky receptu Kuřecí filety v rajské omáčce :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!