1/2 l kuřecí vývar
| 250 g vařený chřest
| 1 lžička sekané kapary
| 250 g žampiony
| 2 lžíce hladká mouka
| 2 lžíce máslo
| 1 balíček polévková zelenina
| 1 ks bobkový list
| 1 ks cibule
| 1 kg celé kuře
| 100 g krevety
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Kuřecí frikasé s rýží :
Kuře naporcujeme a dáme do hrnce. Zalijeme vývarem či vodou, přidáme cibuli bobkový list a polévkovou zeleninu. Maso uvaříme a necháme pomalu vychladnout. Druhý den maso zbavíme kůží a kostí. Nakrájíme na kousky.
Máslo rozpustíme za mírné teploty a mouku v něm necháme zpěnit. Přilijeme 1/2 litru kuřecího vývaru, zamícháme a vaříme 10 minut za mírné teploty.
Houby očistíme a nakrájíme. Přidáme do omáčky a necháme přejít varem. Přidáme kapary, maso, chřest a krevety. Pak zahřejeme.
Frikasé necháme krátce odpočinout, opepříme a osolíme. Podáváme s rýží.
Fotky receptu Kuřecí frikasé s rýží :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!