Postup přípravy receptu Kuřecí huspenina:
Kuře uvaříme v kastrólu s mrkví, celerem, petrželí, 1-2 bobkovými listy, 5-10 kuličkami pepře, 3 kuličkami nového koření, oloupanou cibulí. Vody dejte tolik, aby vám nakonec zbylo alespoň 1 litr vývaru. Kuře necháme trochu vychladnout, obereme maso a natrhané na menší kousky poklademe do formy - pekáčku (nebo meších formiček). Na maso naklademe zeleninu - množství a druhy zeleniny záleží na vaší chuti. My jsme použili hrášek, kukuřici a kapii. Z vychladlého (ne úplně) vývaru a želatiny v prášku nebo v plátcích si ve vodní lázni uděláme dle návodu (na želatině) tekutou formu aspiku. Vše zalijeme a dáme vychladnout a pak kuřecí huspeninu přesuneme do lednice. Za pár hodin je vše OK.