Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 10 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí jednohubky v lahodné marinádě:
2 pomeranče
| 1 lahev robustního červeného vína
| 125 ml (8 lžic) cukru
| 6 hřebíčků
| 1 celá skořice
| 1/4 lžičky mletého nového koření
| 10 kuřecích stehýnek (vrchní část nohy) vykostěných, bez kůže a přebytečného tuku
| 15 celých skořic nebo bambusových špejlí asi 8 cm dlouhých
| dle chuti: sůl a pepř
| 3 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu Kuřecí jednohubky v lahodné marinádě:
Připravit svařené víno. Oloupat pomeranče a uschovat i kůru (jenom oranžovou část, bílá je hořká). Rozkrojit pomeranče a vymačkat z nich šťávu.
Do středně velkého hrnce vložit víno s kůrou i šťávou pomeranče, cukr, hřebíčky, skořici a nové koření. Na středním ohni vše přivéct do varu a nechat pomalinku probublávat asi po 25 minut, nebo až se vše zredukuje na 250 ml. Sem tam zamíchat. Redukce by měla být konzistence tekutého medu. Přecedit a nechat zchladnout.
Každé stehýnko rozkrojit na 2-3 jednosoustové kousky. Nalít vinnou redukci na kuře a vše promíchat. Přikrýt a v chaldničce nechat marinovat do druhého dne.
Předehřát troubu na 190 °C.
Opatrně rozkrojit každou skořici na dva 4 cm kousky a dát je stranou.
Kousky kuřete ochutit solí a pepřem a pokapat olejem.
Napíchnout kousky kuřete na skořice (nebo předem do vody namočené špejle) a poskládat je na plech vyložený pečícím papírem. Péct je asi 10 minut a během té doby je několikrát potřít zbylou marinádou. Lízátka péct další 2-5 minut do hněda.
Fotky receptu Kuřecí jednohubky v lahodné marinádě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!