Postup přípravy receptu Kuřecí kapsa se syrečkem:
Kuřecí řízek očistíme,(není třeba ani klepat, nebo jen lehce a mírně) a podélně po delší straně rozkrojíme delším ostrým nožem tak, aby spojená zůstala rovnější strana. Necháme spojeno asi jen na 1.5 cm při té rovnější straně. Dlaní přiklopíme celý řízek - přidržujeme si ho, řežeme vodorovně s prkýnkem a cítíme, kde zrovna nůž řeže. Rozevřeme jako knihu. Osolíme ze všech stran. Opepříme dle chuti.
Pokud je syreček moc vysoký - musíme jej rozpůlit. Jinak by se do masa nevešel.
Vložíme rozpůlený syreček zabalený do anglické.
Zavřeme a okraje řízku sklepeme paličkou k sobě -takový lem asi 1 cm, jak to jde... - aby maso drželo u sebe.
Obalíme v mouce, vejci a srouhance a smažíme na pánvi. Předem olej rozehřejeme a dáváme až do rozpáleného. Z každé strany stačí tak 4 minuty. Nepřipálit, ale ani nesušit moc dlouho. Kuřecí je pak tuhé.
Syreček uvnitř se rozteče, takže když zakrojíme, je krásně táhlý - "medový"
Podáváme s bramborem a tatarkou.
Dobrou chuť!