Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 85 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí kebab s čekankou a rukolou:
400 - 600 g kuřecích prsou bez kostí a kůže
| 150 g bílého jogurtu
| 2 lžíce + na zakapání olivového oleje
| 2 lžíce citronové šťávy
| 2 lžíce nasekané bazalky
| sůl, mletý pepř
| 1 - 2 lžíce nasekaných černých oliv
| 1 hlávka červené čekanky
| 1 balíček rukoly
| 1 ks citron
Postup přípravy receptu Kuřecí kebab s čekankou a rukolou:
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Maso osolíme, opepříme a v misce promícháme s jogurtem, olivovým olejem, citronovou šťávou, bazalkou a olivami. Přikryjeme a necháme v chladu nejméně hodinu marinovat. Čekanku rozpůlíme, vyřízneme tuhý střed a listy natrháme nebo překrájíme. Rukolu nebo různé salátové listy omyjeme, necháme okapat a promícháme v míse s čekankou. Naložené kousky masa napícháme na předem namočené špejle nebo grilovací jehly a pečeme na mřížce v předehřátém grilu z obou stran, celkem asi 10 minut, aby bylo maso propečené. Necháme 5 minut odležet a podáváme se salátovými listy zakapanými olivovým olejem a s měsíčky citronu.
Fotky receptu Kuřecí kebab s čekankou a rukolou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!