Postup přípravy receptu Kuřecí kousky po čínsku:
Troubu rozehřejeme na 160 C, do zapékací mísy vysypeme 2 hrníčky rýže a zalijeme vodou (na 1 hrníček rýže 2 hrníčky vody), osolíme a dáme do trouby. Mezitím kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, vajíčko rozšleháme a přidáme kukuříčný škrob (musí vniknou řidčí těstíčko), přidáme špetku soli. Maso vysypeme do těstíčka a do rozpálené oleje kousky postupně vkládáme - osmažíme do hněda. Do kastrolu dáme 250 ml vody, kterou přivedeme k varu, poté přidáme sójovou omáčku, cukr, špetku soli a kapičku octa - omáčka musí být nasládlá - a poté zahustíme solamylem. Rýži s masek dáme na talíř a vše zalijeme omáčkou.