Použité suroviny receptu Kuřecí kousky s česnekem:
1 kuře
| 10 stroužků česneku
| 1 špetka tymiánu
| 2 bobkové listy
| 3 dl suchého bílého vína
| 50 g na proužky nakrájené slaniny
| 300 g dušené rýže
| dle chuti: pepř a sůl
| 1 lžíce oleje
| dle chuti: kuřecí játra
Postup přípravy receptu Kuřecí kousky s česnekem:
Kuřecí maso vykostíme a nakrájíme na kousky, opepříme a osolíme. V hlubší velké pánvi rozehřejeme olej a na něm maso dozlatova opečeme za stálého míchání. Pak zmírníme oheň na minimum, k masu přidáme prolisovaný česnek a koření a za občasného promíchání a podlití troškou vody dusíme půl hodiny. Potom vyjmeme bobkový list a přidáme rozsekaná játra s proužky slaniny. Promícháme, prohřejeme a zalijeme vínem. Po chvilce vyjmeme z vroucí šťávy kuřecí maso a zbytek necháme povařit v pánvi. Po pěti minutách stálého míchání je omáčka hotová. Na mísu dušené rýže upravíme kousky masa a zalijeme omáčkou. Horké ihned podáváme.
Fotky receptu Kuřecí kousky s česnekem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!