Postup přípravy receptu Kuřecí kousky s hlávkovým zelím:
Zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme asi 4 lžíce oleje a zelí na něm osmahneme. Trochu ho posolíme, aby pustilo vodu a změklo. Zelí smažíme za stálého míchání, aby se nepřipeklo. Mělo by zůstat polosyrové, křupavé.
Pórek opláchneme a nakrájíme na nudličky asi 5 centimetrů dlouhé.
Na jiné pánvi si rozehřejeme olej, maso nakrájíme na kousky nebo na nudličky, rozmícháme se solamylem a zprudka osmahneme. Smažíme, dokud maso nezrůžoví. Pak přisypeme pórek, krátce společně osmahneme. Smícháme s osmaženým zelím, přidáme koření, sójovou omáčku, cukr, nakonec ocet. Vše promícháme.
Kuřecí kousky s hlávkovým zelím podáváme s rýží, ale výtečně chutnají i s chlebem.