Použité suroviny receptu Kuřecí kousky v bazalkové omáčce:
600 g kuřecích prsíček
| 200 g mrkve
| 100 g cibule
| 3 lžíce oleje
| 4 špetky soli
| 4 špetky bílého pepře
| 1 ks citronu
| 250 ml vývaru
| 150 ml sladké smetany
| 5 g sušené bazalky
Postup přípravy receptu Kuřecí kousky v bazalkové omáčce:
Maso opláchneme a nakrájíme na nudličky. Mrkev a cibuli nakrájíme na menší kousky. Nasolené a opepřené maso opečeme na oleji, až se maso zatáhne přidáme mrkev a cibuli a chvíli restujeme. Zalijeme vývarem, přidáme bazalku a podusíme do měkka (10-15 minut). Potom přidáme smetanu a citronovou šťávu. Nakonec zahustíme solamylem rozmíchaném v malém množství studené vody a necháme opět projít varem.
Fotky receptu Kuřecí kousky v bazalkové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!