Vložil: | Luckyma |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí křidélka v medové omáčce:
4 lžíce kečupu
| 2 lžíce medu
| 2 lžíce sójové omáčky
| špetka zázvoru
| 12 ks kuřecích křídel
| 1 konzerva(300ml) mandarinek
| 2 lžíce octa
| 5 lžic pomerančové šťávy
| 1 lžička cukru
| 1-2 lžíce škrobu
Postup přípravy receptu Kuřecí křidélka v medové omáčce:
1) V misce smísíme 2 lžíce kečupu s medem, sójovou omáčkou a zázvorem. Křidélka omyjeme, osušíme a odkrojíme kostnatou špičku. Vložíme je do marinády a promícháme. Misku překryjeme poklicí a uložíme na noc do chladničky.
2) Troubu rozpálíme na 200 stupňů Celsia. Křidélka vyrovnáme na plech, potřeme je marinádou a dáme na 20 min péct. Přitom je občas nezapomeneme otáčet a potírat medovou marinádou.
3) Mandarinky slijeme a nakrájíme na malé kousíčky. K ovoci přidáme 2 lžíce kečupu, ocet, pomerančovou šťávu a necháme asi 10 min přejít varem. Ponorným micérem omáčku rozšleháme a zahustíme škrobem.
Fotky receptu Kuřecí křidélka v medové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!