Postup přípravy receptu Kuřecí maso a smetanová žampionová omáčka:
Na polévkové lžíci oleje zpěníme v hlubší pánvi jednu malou, na drobno nakrájenou cibuli a zhruba 5 dkg rovněž na drobno nakrájené slaniny. Nakrájíme kuřecí maso (3 kuřecí prsa) na kousky asi tak 3x3 cm.
Maso vložíme do pánve a promícháme. Mírně osolíme. Restujeme tak dlouho, až se maso zatáhne a zbělá (asi 2-3 minuty).
Dolijeme 2 dcl horké vody, promícháme a přiklopíme pokličkou. Dusíme na mírném ohni. Větvičku petrželky si umyjeme a necháme okapat, oloupeme 2 stroužky česneku.
Petželku nasekáme nadrobno, česnek rozmáčkneme nožem a ještě několikrát překrojíme. Vše vmícháme do dusícího se masa a přikryjeme opět pokličkou.
Omyté žampiony nakrájíme na tenší (5 mm) plátky (ale můžou být i kostičky). Přidáme na pánev, promícháme a opět přiklopíme a dusíme. Vše na mírném ohni.
Dusíme 10 minut, pak přidáme 2 polévkové lžíce sojové omáčky, ochutnáme a případně dosolíme (žampiony si dost sůl natáhnou, proto může být omáčka planá ale žampiony slané).
Dusíme dalších 5 minut a pak přidáme smetanu. Promícháme, přiklopíme a necháme ještě 5 minut mírně bublat. Omáčku už nijak nezahušťujeme.
Podáváme s těstovinami nebo s bílým pečivem. Můžeme trochu přizdobit, třeba petželkou.
VÝBORNÉ!!!!!