Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí maso na žampionech:
1 svazek kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
| 1-2 bobkové listy
| dle chuti: sůl a mletý bílý pepř
| 600 g kuřecích prsou
| 1 malá cibule
| 250 g žampionů
| 300 g hub - lišek
| 1 větvička tymiánu
| 50 g másla nebo margarínu
| 50 g hladké mouky
| 100 g smetany
| 1-2 lžíce pomerančové šťávy
| na ozdobu:
| 1 svazek tymiánu
| dle potřeby: brokolice
Postup přípravy receptu Kuřecí maso na žampionech:
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Povaříme ji s bobkovým listem v 1200 ml vody, přidáme pepř a sůl. Kuřecí maso omyjeme, vložíme do vývaru a pod poklicí vaříme zhruba 30-40 minut. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Houby očistíme, případně omyjeme, otřeme ubrouskem a překrájíme. Větvičku tymiánu omyjeme a lístky otrháme. Maso vyjmeme z vývaru. Vývar předcedíme a odměříme 1000 ml. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibulku a houby a smažíme 3 minuty. Houbovou směs vyjmeme, na výpek vsypeme mouku, zalijeme ji vývarem a smetanou a dobře promícháme. Povaříme asi 5 minut, potom přisypeme lístky tymiánu a vaříme ještě 8-10 minut. Maso nakrájíme na plátky a společně s houbami je ještě chvíli povaříme v omáčce. Nakonec dochutíme solí a pomerančovou šťávou. Podáváme s vařenými brambory a ozdobíme tymiánem.
Fotky receptu Kuřecí maso na žampionech:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!