Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 05.02. 2025
Dnes má svátek Dobromila
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Kuřecí maso pečené v mrkvi a petrželi

fotka Kuřecí maso pečené v mrkvi a petrželi
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Kuřecí maso pečené v mrkvi a petrželi:

2 PL worcesterové omáčky  | 4 mrkve  | 6 plátků prsních nebo stehenních kuřecích mas  | 2 cibule  | 1/2 citrónu  | 2-3 lžičky cukru  | 3 petržele  | 100 g másla  | 1 PL hladké mouky  | 1 lžička rozmarýnu  |  mletý pepř  |  sůl  |  olej na smažení

Postup přípravy receptu Kuřecí maso pečené v mrkvi a petrželi:

Kuřecí maso jen zlehka naklepeme a z obou stran osmažíme krátce na rozehřátém oleji. Pokapeme worcesterovou omáčkou, posypeme rozmarýnem, osolíme a opepříme.

Středně velkou mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na slabé nudličky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na kolečka. Zeleninu zprudka osmahneme na oleji. Smažíme také jen krátce.

Zapékací mísu nebo pekáček silně vymažeme máslem. Dno pokryjeme usmaženou zeleninou. Zeleninu pokapeme šťávou z poloviny citronu, lžící worcesterové omáčky, posypeme cukrem, rozmarýnem a trochu osolíme a opepříme. Na vrstvu zeleniny položíme osmahnuté plátky masa, zalijeme hrnkem vody a pekáč vložíme do předehřáté trouby.

Kuřecí maso v mrkvi a petrželi pečeme při 150 °C asi 50 minut, do změknutí zeleniny. Během pečení maso obrátíme a zeleninu podle potřeby mírně podléváme. Ke konci pečení maso z pekáče vyjmeme.

V malém množství vody rozkvedláme hladkou mouku. nalijeme k zelenině a promícháme. Zeleninu dáme asi na 5 minut zpátky do trouby, aby se s moukou povařila a zahustila. Maso přidáme k zelenině a necháme už jen prohřát.

Kuřecí maso pečené v mrkvi a petrželi podáváme s uvařenými brambory.


Fotky receptu Kuřecí maso pečené v mrkvi a petrželi:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kuřecí maso pečené v mrkvi a petrželi
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !