Postup přípravy receptu Kuřecí maso s polentovými řezy:
Osolený vývar uvedeme do varu, vmícháme krupici a 5 min, vaříme na mírném ohni pod bodem varu. Kaši natřeme ve vrstvě silné asi 1 cm na navlhčený plech a necháme vychladnout.
Chřest omyjeme, spodní třetinu oloupeme, konce odstraníme. Papriku, rajčata a chřest nakrájíme na kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a posekáme. Vše smažíme asi 6 min., na 2 lžících oleje. Osolíme, opepříme.
Omyté, osušené a okořeněné řízky z každé strany opékáme na oleji 5 - 6 min.
Polentu potřeme rozehřátým máslem se sýrem a vypichujeme placičky. Opékáme je pod grilem. Kuřecí maso, zeleninu a polentu ozdobíme bazalkou.