Vložil: | Babčena |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 28 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí maso v bramboráku:
2 Kuřecí prsa
| 3 brambory
| 300 g uzeného masa/anglické slaniny/
| 1 sklenice steril. zelí
| 1 vajíčko
| mouka
| sůl
| pepř
| 1 stroužek česneku
| majoránka
| olej
Postup přípravy receptu Kuřecí maso v bramboráku:
Do hrnce nakrájíme na kousky uzené maso, dáme orestovat. Pokud je moc libové přidáme trošku oleje. Přidáme zelí, které jsme překrájeli na menší kousky. Přikryté pod pokličkou za občasného zamíchání necháme dusit. Oloupané brambory najemno nastrouháme, zaprášíme polohrubou moukou, posolíme, přidáme trochu pepře a rozmáčknutý stroužek česneku, nakonec rozklepneme vajíčko. Zamícháme a podle potřeby zahustíme moukou. Kuřecí maso naklepeme posolíme a položíme do bramborákového těsta. Na rozpáleném oleji smažíme dozlatova z obou stran. Podáváme s dušeným zelím.
Fotky receptu Kuřecí maso v bramboráku:
Fotky vložil: Babčena,katyakaty,ronecek,katkina,MichelePrg,damami