Vložil: | SRNA |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí na brusinkách:
4 lžíce hladká mouka
| 250 g žampióny
| 4 ks kuřecí řízky
| 2 ks mrkev
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 ks cibule
| 5 lžic brusinkový kompot
| 1 ks celer
| 1 lžička citronová šťáva
| 2 ks petržel
| 1 l vývar
Postup přípravy receptu Kuřecí na brusinkách:
Kuřecí řízky omyjeme, naklepeme, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno.
Na pánvi zpěníme máslo a řízky na něm osmahneme. Podlijeme je, přidáme kořenovou zeleninu a vše dusíme doměkka.
Z másla a mouky připravíme jíšku. Když začne růžovět, zalijeme ji vývarem, přidáme brusinkový kompot a omáčku povaříme.
Na oleji podusíme nadrobno nakrájenou cibuli a žampióny, před koncem je podlijeme vínem a necháme projít varem. To vše přidáme do brusinkové omáčky. Maso vytáhneme ze zeleniny. Tu rozmixujeme a rovněž přidáme do omáčky. Nakonec přidáme řízky a prohřejeme.
Vhodnou přílohou je hrnečkový nebo houskový knedlík.
Fotky receptu Kuřecí na brusinkách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!