Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí paličky na piniových jadérkách a pestu:
2 lžíce extra panenského olivového oleje
| 2 stroužky česneku, oloupané
| 3 lžíce pesta
| 12 kuřecích paliček
| sůl a několik snítek rozmarýnu
| 3 lžíce piniových jadérek
| K podávání:
| zelený salát a nové brambory
Postup přípravy receptu Kuřecí paličky na piniových jadérkách a pestu:
1. Polovinu oleje vlijte do mělkého pekáče, do kterého se paličky vejdou v jedné vrstvě. Česnek rozdrťte s trochou soli, promíchejte s pestem a maso důkladně potřete. Rozložte do pekáče. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C.
2. Maso posypte jehličkami rozmarýnu a zakápněte zbylým olejem. Vložte do trouby a pečte podle velikosti paliček půl až tři čtvrtě hodiny. Občas potřete vypečenou šťávou.
3. Posypte piniovými jadérky a pečte ještě čtvrthodinku, aby bylo kuře krásně vypečené a jadérka zezlátla. Podávejte se zeleným salátem a bramborami, nejlépe novými.
Bazalkové pesto – na cca 200 g
Po částech rozmixujte 2 upěchované hrnky čerstvých bazalkových lístků se 6 lžícemi olivového oleje, hrstí piniových jadérek, lžící čerstvě nastrouhaného parmazánu a 2 stroužky česneku na hustou pastu – pesto. V polovině mixování seškrábněte směs ze stěn nádoby a pak dokončete. V chladničce vydrží asi týden, v mrazáku až rok.
Fotky receptu Kuřecí paličky na piniových jadérkách a pestu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!