Postup přípravy receptu Kuřecí plátky se zázvorem:
Rýži jsme propláchli pod tekoucí vodou, vložili do 1,5 x většího množství vody a dusili pod pokličkou doměkka.
Jarní cibulky jsme očistili, nakrájeli na kolečka, mrkve očistili podélně rozpůlili a nakrájeli na větší kousky.
Opláchnutá a osušená kuřecí prsa jsme nakrájeli přes vlákna na tenké plátky, osolili je, opepřili a poprášili škrobovou moučkou.
Wok nebo hlubší pánev jsme rozpálili, přidali olej, vložili do něj maso a za stálého míchání je opekli dozlatova.
Maso jsme vyjmuli a do pánve dali jarní cibulku, mrkev a opláchnuté sójové výhonky. Směs jsme smažili asi 5 minut, ochutili ji rýžovým vínem, sójovou omáčkou a zázvorem. Omáčku jsme nechali přejít varem a podle chuti ji opepřili.
Zeleninu s omáčkou jsme pak rozdělili na talíře a obložili kuřecím masem a podávali s rýží basmati.