Postup přípravy receptu Kuřecí překvapení s burákovou omáčkou:
Chlazená kuřecí prsa omyjeme, podélně nařízneme a rozevřeme. Naklepeme, osolíme po obou stranách, opepříme. Mezitím omyjeme hlávkový salát a rozdělíme na jednotlivé listy. Ukrojíme z Nivy dva tenčí plátky a připravíme si salám. Na 1/2 plátku masa klademe list salátu, plátek Nivy a Vysočinu. Druhou polovinu plátku přehneme přes první a spojíme párátky, popř. nití, nebo můžeme spoje zaklepnout paličkou. Tyto kapsy okořeníme trochou šalvěje a kurkumy. Do pánve na rozpálený olej vložíme připravené kapsy a osmažíme krátce po všech stranách aby se kapsa horkem uzavřela. Potom osmažíme asi 5 min z každé strany dozlatova a kapsy vyjmeme. Do výpeku přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, nadrcené burské oříšky, na kostičky nakrájenou Vysočinu a 3 minuty opražíme. Zalijeme trochou vody, přidáme sojovou omáčku a vložíme osmažené kapsy. Na mírném ohni podusíme pod pokl. 30 minut. Potom maso vyjmeme a šťávu rozmixujeme. Maso a šťávu vložíme do pánve, přidáme rozmačkaný česnek a brandy a 7 minut povaříme. Nakonec zjemníme smetanou. Šťáva by měla být trochu hustší, ale ne jako klasická omáčka. Není nutno příliš dochucovat, pokrm obsahuje suroviny výrazné chuti a aroma. Do středu talíře položíme list salátu, na něj klademe kapsu a přelijeme šťávou. Ozdobíme plátky rajčete. Přílohu servírujeme zvlášť. Vhodná příloha: Zeleninové saláty všeho druhu, slunečnicové brambory, vařené, nebo opečené brambory, hranolky, krokety.