Postup přípravy receptu Kuřecí prsa na česneku a bazalce:
Po celé vrchní části řízků uděláme několik zářezů. Spodní části zůstanou bez nařezání, celé.
Bazalku, česnek, sůl, kečup a olivový olej dáme do vyšší nádoby a hrubě rozsekáme tyčovým mixerem. Marinádou potřeme kuřecí prsní řízky z obou stran a necháme uležet.
V pánvi rozpálíme olej a marinované kuřecí maso zprudka opečeme z obou stran. Opékáme asi 5 minut z každé strany. Posypeme paprikovou vegetou. Pak pánev uzavřeme poklicí, zmírníme ohřev a ještě asi 3 minuty dopékáme po obou stranách, aby maso nebylo uvnitř syrové. Podle chuti přisolíme a opepříme.
Kuřecí prsa na česneku a bazalce chutnají s pečenými brambory, hranolky.