Postup přípravy receptu Kuřecí prsa na olivách s hermelínem:
Na hluboké panvi rozpálíme olej a postupně na něm osmažíme cibuli, česnek a nakonec přidáme olivy. Když je cibule dozlatova, vložíme na pánev omytá kuřecí prsíčka a zprudka opečeme po obou stranách. Potom podlijeme maso červeným vínem, opepříme, osolíme a pokračujeme v dušení dále dalších cca 5 minut.
Když se víno téměř vypaří, podlijeme směs kuřecím vývarem a podusíme asi 10 minut. Potom odklopíme poklici a vaříme celou směs tak dlouho, dokud ze zeleniny nezůstane pouze řidší kaše. Pak podélně rozkrojíme hermelín a obě půlky položíme na každý kus masa zvlášt'. Přikryjeme pánev poklicí, stáhneme oheň na minimum a počkáme až se hermelín úplně rozpustí. Potom ho vmícháme do celé směsi. Jako přílohu podáváme americké brambory nebo chléb.