Postup přípravy receptu Kuřecí prsa na šťovíku:
Kuřecí stehna si nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli si nakrájíme najemno. Žampióny očistíme a taktéž nakrájíme.
Připravené ingredience postupně budeme dávat na pánev, kde rozpálíme olej. Nejdřív dáme kostky masa, pak cibuli. Pokrm podlijeme předem udělaným vývarem, přidáme žampióny a dusíme, dokud maso není téměř měkké. Pak vmícháme koření, zastříkneme vínem a společně dusíme doměkka.
Ještě osolíme, nezapomeneme vybrat bobkový list, který jsme dali s ostatním kořením k masu. Do pánve ještě dáme hrst jemně nakrájených šťovíkových listů, ale ty už jen necháme projít varem, abychom nezničili cenné vitamíny.
Maso s voňavou a příjemně nakyslou omáčkou pak podáváme s vařenou rýži nebo bramborem.