Postup přípravy receptu Kuřecí prsa plněná nivou a zelenými bylinkami:
Kuřecí prsa omyjeme a tenkým nožíkem do nich prořízneme kapsu. Sýr nakrájíme na silnější nudličky, kterými kapsy naplníme. Osolíme je, opepříme, potřeme olejem a naskládáme na vymazaný plech. Vložíme je do trouby rozehřáté na 170 °C a upečeme doměkka (celkem asi 10 minut). Mezitím připravíme zapečenou bramborovou kaši. Brambory oloupeme, nakrájíme je na menší kousky a uvaříme doměkka. Ještě horké brambory najemno rozšťoucháme, osolíme, zasypeme je moukou a vařečkou dobře vypracujeme v hladkou hmotu. Pomocí cukrářského sáčku s velkou hvězdicovou koncovkou nastříkáme bramborové pusinky, které potřeme rozšlehaným vajíčkem a upečeme je zprudka v silně rozehřáté troubě dozlatova. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, která mírně osolíme a necháme zakrytá na talířku odležet. Hlávkový salát rozebereme na listy, opereme a dáme okapat. Při podávání naskládáme na talíř bramborové pusinky, listy salátu a k nim položíme naplněná kuřecí prsa. Maso přelijeme výpekem a ozdobíme kolečky cibule s omytou petrželkou. Jako obvykle nezapomeneme na čerstvý salát.