Postup přípravy receptu Kuřecí prsa s brokolicí a nivou:
Kuřecí prsíčka vodorovně nakrojíme na tzv. motýlka tj. nedokrojíme až do konce, ale asi jen do dvou třetin. Maso rozevřeme a lehce naklepeme paličkou na maso. Protože jde o jemné maso, můžeme ho naklepávat i přes potravinářskou fólii - maso se nepoškodí. Takto si upravíme všechny kousky masa, osolíme a opepříme je po obou stranách. Brokolici opláchneme a nastrouháme na jemném struhadle. Také sýr Nivu si nastrouháme, ale na hrubším "okurkovém" struhadle. Z masové kostky si připravíme vývar. Na pánvi rozpálíme trochu oleje, plátky kuřecího masa na něm opečeme po obou stranách do zlatova. Potom na každý plátek nasypeme nastrouhanou brokolici, plátky masa podlijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a brokolici necháme asi 15 minut prohřát. Pokud se šťáva mezitím vydusí, opět trochu podlijeme. Nakonec posypeme nastrouhanou Nivou a odkryté necháme zapéct asi 5 minut v troubě nebo pod grilem. Vhodnou přílohou jsou brambory, bramborová kaše, ale i rýže. Na ozdobou použijeme plátky červených rajčat.