Postup přípravy receptu Kuřecí prsa s cibulovým zelím dle švédské kuchyně:
1) Cibuli nakrájíme na kolečka. Mrkev podélně rozřízneme a příčně pokrájíme na špalíčky. Kuřecí prsíčka očistíme, osolíme a opepříme.
2) Mrkev vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme. Scedíme ji, necháme okapat a nakonec krátce opečeme na ohřátém másle.
3) V pánvi rozpálíme asi 3 lžíce oleje do zlatova a orestujeme cibuli. Osolíme ji a opepříme, podlijeme a pod pokličkou asi 5 min dusíme. Dochutíme octem a majoránkou.
4) V jiné pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a vložíme do ní kuřecí prsíčka. Prsíčka velice zvolna opékáme doměkka. Průběžně je obracíme, aby se opekla ze všech stran. Hotová nakrájíme na plátky a podáváme s mrkví, cibulovým zelím a kroketami.
Dobrou chuť!!
Fotky receptu Kuřecí prsa s cibulovým zelím dle švédské kuchyně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!