Použité suroviny receptu Kuřecí prsa s medovou omáčkou:
4 filety z kuřecích prsou
| 1/2 lžičky hořčice
| 1 cibule
| 400g pórku
| 4 lžíce másla
| 75 ml bílého vína
| 75 g smetany ke šlehání
| 1 lžíce přepuštěného másla
| 300 ml slepičího bujónu
| 3 lžičky lesního medu
| 150 ml jablečného octa
Postup přípravy receptu Kuřecí prsa s medovou omáčkou:
Z masa stáhneme kůži, opláchneme, osušíme. Filety rozpůlíme a vetřeme hořčici. Cibuli pokrájíme na kostky, pórek na kolečka. Obojí zesklovatíme na 1 lžíci másla. Zalijeme vínem. Vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Mírně vaříme asi 15 minut. Maso osolíme, opepříme a opékáme asi 6 minut na přepuštěném másle. Vyjmeme a odstavíme do tepla. Do pánve vlijeme vývar, ve kterém rozpustíme med. Vmícháme jablečný ocet. Omáčku zahustíme asi na třetinu. Zbylé máslo přmcháme metlou na sníh. Maso podáváme na pórku a zalijeme omáčkou. K tomuto pokrmu se hodí rýže.
Fotky receptu Kuřecí prsa s medovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!