Postup přípravy receptu Kuřecí prsa s pomerančem a karamelem:
Každý kousek kuřecích prsou rozdělíme na dva díly, posolíme a opepříme. Každý díl kuřecího masa omotáme anglickou slaninou a připevníme ji párátkem. Opláchneme si rajčata a pokrájíme je na dílky. Dobře omyjeme větší pomeranč, z poloviny oloupeme škrabkou na brambory kůru a pokrájíme ji na nudličky. Pomeranč rozkrojíme na poloviny – jednu dáme stranou a použijeme ji na zdobení, z druhé vymačkáme šťávu.
Rozpálíme si dvě lžíce oleje a opečeme na něm připravené kousky masa. Vyjmeme je a uchováme v teple. Do zbylého oleje přidáme tekutý karamel (pokud ho nemáme k dispozici, tak do rozpáleného oleje dáme vrchovatou lžíci krupicového cukru a necháme ho zezlátnout), poté přidáme koňak a citronovou šťávu. Vše promícháme, přidáme pokrájená rajčata a šťávu a kůru z pomeranče. Opět promícháme a vložíme zpátky maso. Nádobu přikryjeme a vše dusíme asi 40 minut až je maso měkké. Vhodnou přílohou je rýže. Před podáváním jídlo ozdobíme nasekanou petrželkou či lístky bazalky a plátkem pomeranče.
Fotky receptu Kuřecí prsa s pomerančem a karamelem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!