Postup přípravy receptu Kuřecí prsa s provensálským kořením:
Kuřecí prsa rozřízneme a rozklepeme do plátu. Posolíme, posypeme na hrubo nakrájeným pepřem z mlýnku (kvůli vůni) a posypeme dle chuti provensálským kořením. Na takto upravený plátek položíme 2-3 plátky banánu, plátek Nivy a plátek Hermelínu. Plát přeložíme a zajistíme párátky, jakoby ho "zašijeme". Takto vzniklé polotovary orestujeme na olivovém oleji 4 minuty z každé strany. Pak je přendáme do zapékací misky a na každý naplněnec položíme plátek sýra(já používám nakrájený uzený sýr) a dále jednu větší kompotovanou broskev. Zajistíme párátkem, polijeme 1 pol. lžící šťávy z broskvového kompotu(každý naplněnec) a dáme zapéct pod gril asi na 4 minuty.
Jako přílohu přidávám v troubě pečené hranolky (15 minut na 220 stupňů) a směs podušené zeleniny (cibuli, kápii, kukuřici, malé mrkvičky, zelené fazolky, černé olivy), kterou orestuji na výpeku z naplněnců a dochutím 1 pol. lžící sojové omáčky, 2 lžícemi šťávy z brosk. kompotu a zapráším sušeným rozmarýnem. Dále zeleninu dusím asi 4 minuty pod přiklopenou pokličkou.
Jídlo ještě doplním salátem z pekingského zelí (listy jenom natrhám a pokapu balsamikovým octem)
Přeji dobrou chuť!